سفارش تبلیغ
صبا ویژن
واکاوی مناسبات سیاسی آمریکا با گروهک تروریستی جبهه النصرة

واکاوی مناسبات سیاسی آمریکا با گروهک تروریستی جبهه النصرة

خبرگزاری فارس: یک روزنامه لبنانی با اشاره به تناقض های ظاهری در سیاست خارجی آمریکا در قبال جبهه النصرة به پیام و انگیزه‌های اصلی در ورای این تناقض‌ها اشاره کرد.

خبرگزاری فارس: واکاوی مناسبات سیاسی آمریکا با گروهک تروریستی جبهه النصرة

 

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه الدیار لبنان، دولت آمریکا سال 2012 را با رسوایی بزرگی در عرصه سیاست خارجی و بویژه در زمینه مسایل مربوط به سوریه به پایان برد، این رسوایی از آنجا بود که میزان کمک‌های مالی آمریکا به گروه اسلامگرای افراطی موسوم به جبهه النصره به مبلغ 25 میلیون دلار رسید، این در حالی است که این گروه از تاثیرگذارترین گروه های مسلح در سوریه است، این کمک‌ها در حالی  است که آمریکا در نوامبر گذشته این گروه را به علت تعامل با گروهک تروریستی القاعده در لیست سیاه ترور خود قرار داده است.

به نوشته این روزنامه، طرح اخیری که اخضر ابراهیمی فرستاده سازمان ملل و اتحادیه عرب درسوریه مطرح کرده نیز بندی دارد که در مورد آتش بسی است که ترکیه، قطر و عربستان سعودی آن را ضمانت می‌کند، التبه در این طرح نیز نامی از جبهه النصره برده نشده است.

یک منبع دیپلماتیک آگاه معتقد است که اتفاقی که روی داده است، در داخل محافل دولتی آمریکا مورد بررسی قرار می‌گیرد، بویژه اینکه وزارت خارجه آمریکا با اختصاص 25 میلیون دلار برای حمایت از گروه‌های تروریستی سوریه اشتباه بزرگی مرتکب شده است. این اشتباه در مورد حمایت مالی از گروهی است که همین کشور آن را جزو لیست ترور خود قرار داده است.

مولفه‌های سیاسی مناسبات آمریکا با جبهه النصره


این دیپلمات معتقد است که تناقض موجود در این زمینه بر چند موضوع دلالت می‌کند.

1- نابسامانی دولت آمریکا و عدم قدرت این کشور بر تسلط بر مخالفان سوری در داخل، این موضوع باعث شده است تا این مخالفان که آمریکا بر آنها تکیه کرده است، تضعیف شوند.

2- دست داشتن علنی آمریکا در حمایت از مبارزان مخالف دولت سوریه بعد از تکذیب های مکرر آمریکا از آغاز بحران در این کشور و اعلام تخصیص دادن برخی حمایت ها به مخالفان در مرحله بعد دلیل قاطعی براین نکته است که آمریکا در امور داخلی سوریه دخالت می کند، این همان چیزی است که واشنگتن بارها نسبت به آن به روسیه هشدار داده و از مسکو خواسته در مواضع خود نسبت به حل بحران سوریه تجدید نظر کند.

3- ممکن است مخالفان سوری یا گروه‌های داخلی مورد اعتماد آمریکا، در مورد رسیدن کمک ها به مخالفان دولت سوریه به واشنگتن خیانت کرده و این کمک ها را به جبهه النصره رسانده است.

4- فعالیت میدانی جبهه النصره و قدرت آن در استفاده از این کمک ها مانع از رساندن آن به سایر گروه های معارض سوری است.

5- آمریکا قدرت تسلط بر امور سوریه را با وجود کمک های مالی و نظامی گسترده ای که مخالفان سوری در داخل و خارج را با آنها سرشار می کند، ندارد.

آیا اشتباه آمریکا در قبال جبهه النصره عمدی است

از اینجا منبع مذکور نتیجه می گیرد که نفوذ جبهه النصره در سوریه در حال افزایش است و این همان چیزی است که آمریکا و دیگر کشورها از آن می‌ترسند و آن را مشکلی برای خود و آینده سوریه می‌دانند، چرا که این گروه از افراطی‌ترین گروه هایی است که بعد از حوادث 11 سپتامبر سال 2001 به دنبال دشمنی با آن‌ها بوده است. این حمایت ها می تواند نفوذ این گروه را در سوریه بین دیگر گروه های تروریستی افزایش دهد.

این منبع در مقابل نگرانی خود را از اینکه آمریکا به عمد در این اشتباه قرار گرفته باشد، ابراز داشته و گفت که این نشان می‌دهد که قواعد بازی آمریکا در قبال کشورهای خاورمیانه تغییر کرده است، اخوان المسلمون هم اکنون در مصر حاکم هستند و این در حالی است که هیچ اعتراضی از سوی آمریکا نسبت به حاکمیت آنها مطرح نمی‌شود، باید دید که آیا واشنگتن به دنبال حاکم کردن یک گروه اسلامگرای دیگر در سوریه است و آن را تنها راه ساقط کردن رژیم بشار اسد می داند؟

وی می افزاید که قرار دادن جبهه النصره از سوی هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در لیست ترور بعلاوه پیام به سوریه، مانع از تعامل آمریکایی ها با این جبهه می شود. مهم تر از همه اینکه قانون آمریکا هر گروه دیگری که کمک های آمریکا را دریافت کرده و با جبهه النصره تعامل کند را نیز مجرم به حساب آورده و آن را تحت تعقیب می داند، البته برخی گروه‌های فعال از میان مخالفان مسلح سوری که هماهنگی هایی را با این جبهه دارند، از این اقدام آمریکا انتقاد کرده اند، این در حالی است که آمریکا نیز به ارتباطات این گروه ها با جبهه النصره واقف است و بنابراعلام این منبع، این موضوع نشان می دهد که شاید اشتباه و رسوایی که برای سیاست خارجه آمریکا به وجود آمده، عمدی باشد.

الدیار می‌افزاید: آمریکا هنگامی که جبهه النصره را در لیست ترور خود قرار دارد، اعلام کرد که اعتقاد دارد که این سازمان که در راستای مخالفان دولت سوریه فعالیت می کند، با گروه القاعده ارتباط دارد، واشنگتن به این ترتیب می خواست بگوید که به این علت از این گروه برائت می جوید که وابسته به القاعده ای است که این کشور در عرصه بین‌المللی با آن به مبارزه می پردازد، در همین راستا وزارت خزانه داری آمریکا نیز برای دو تن از رهبران این گروه با نام میسر علی موسی عبدالله الجهوری و انس حسن خطاب مجازات های مالی وضع کرده است. این در حالی است که همه می دانند که چه کسی القاعده را تغذیه می کند و چه کسی در ورای پدیده ای به نام اسامه بن لادن قرار دارد.

این مقاله در پایان اشاره می کند که جبهه النصره تعداد زیادی از افراد مبارز را در اختیار ندارد، اما مبارزان آن به علت تجربه جنگی که در عراق داشته اند، تاثیرگذارتر هستند، گفته می شود که بیشتر اعضای این جبهه سوری‌هایی هستند که در زمان حضور نظامی آمریکا در این کشور به همراه سایر مبارزان عراقی و لیبیایی در آن جنگیده‌اند.



[ جمعه 91/10/15 ] [ 7:6 عصر ] [ جلال ]

نظر

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه